Gå på kurs

GÅ PÅ KURS

Kreativa kurser & workshops i textilhantverk


Samla dina vänner, kollegor eller kanske familjen och upptäck skaparglädjen tillsammans med mig, Textilverkets formgivare Lena Karin Grip. I kreativa studion i Kättilstad utanför Rimforsa i Östergötland erbjuder Textilverket skräddarsydda kurser och workshops med fokus på kreativt skapande i textila material.


Skräddarsydda kurser & workshops för alla

Textilverkets kurser och workshops bygger på att alla kan skapa, och erbjuder kurser både för dig med tidigare erfarenhet och för dig som är nybörjare. Det finns möjlighet att påverka innehållet efter önskemål och förutsättningar eller efter säsong (jul, påsk etc) med upplägg på allt från från 3-timmars workshops eller pysselkvällar till tvådagars kurser.


Utgångspunkten är bearbetning av enkla formelement och material från naturen. Väljer ni en workshop på 3 timmar får ni en inblick i hur man med enkla medel kan ta klivet in i formgivningens värld. Väljer ni en tvådagars workshop hinner ni slutföra ett eller flera lite mer omfattande projekt och föremål.

Kursutbud


3-timmars Workshop

På en 3-timmars workshop skapar vi med enkla medel enligt "prova-på-tänket". Vi utforskar tillsammans på praktisk väg formgivningens grunder med utgångspunkt i ett utvalt formelement som till exempel ett löv, ett blomblad, en gren etc. 

En lättsam introduktion till textil formgivning under temat "Alla kan"!


Pris: kontakta för pris, ca 300 kr/pers

Minst 4 deltagare dock max 10

Material, fika och rundvandring i Textilverkets kreativa studio med omgivning ingår


5-timmars Workshop (halvdag)

På 5-timmars workshopen går vi djupare in i formgivningens värld, genom att praktiskt bearbeta ett formgivningselement med hjälp av olika skisstekniker. Vi startar med en inspirationspromenad utomhus där vi söker formelement i naturen. När vi hittat formen vi vill jobba med går vi vidare till textila material


Pris: Kontakta för pris, ca 500 kr/person

Minst 4 deltagare dock max 8

Material, fika och rundvandring i Textilverkets kreativa studio med omgivning ingår


Heldagsworkshop (kl 9-17)

Under en heldag skapar vi tillsammas. Vi inleder med en gemensam promenad då vi letar inspiration och formelement ute i naturen. Sedan återvänder vi till studion där vi "provar på" olika formgivningstekniker - allt i från "klipp-och-klistra" till ritprogram i datorn. Du påbörjar och applicerar din formgivning i textil som du sedan tar med och slutför på hemmaplan om du inte hinner bli helt klar under dagen.


Pris: Kontakta för pris, ca 1300 kr/person

Minst 4 deltagare dock max 8

Material, fika och enklare lunch och rundvandring i Textilverkets kreativa studio med omgivning ingår


2-dagars Workshop (med övernattning)

Vi utgår från samma kursprogram som ovan men utrymme finns för fler eller lite mer tidskrävande kreationer t ex. Det exakta upplägget planerar vi tillsammans och anpassas efter önskemål. Övernattning i det gula korsvirkeshuset där Textilverkets kreativa studio också finns.


Pris: Kontakta för pris, ca 2000 kr/person

Minst 4 deltagare dock max 6

Material, fika, luncher, middag, frukost, logi och rundvandring i Textilverkets kreativa studio med omgivning ingår


Praktisk information och villkor

Kontakta mig för frågor, idéer, planering och bokning via formuläret på hemsidan med följande information:


  • Typ av workshop
  • Antal deltagare
  • Önskad tidpunkt
  • Namn och kontaktuppgifter inkl. telefon och mailadress


Vid bokning görs en förskottsbetalning på 20% av totalbeloppet, detta för att täcka inköp av material, fika etc. Resterande belopp betalas in senast 10 dagar före kursstart. Anmälan är bindande. 


Grundmaterial ingår i priset, men vill ni tillverka något utöver det så tillkommer materialkostnad