Ljudabsorbenter

LJUDABSORBENTER


Estetisk ljuddämpning


Textilverkets Ljudabsorbenter är tillverkade för att åstadkomma effektiv ljuddämpning inom kontor, konferensrum, sammanträdessalar och foajéer, överallt där en harmonisk ljudmiljö är centralt för arbetslandskapet. Produkterna är framtagna efter en konsthantverkares perspektiv. Detta innebär att de är gedigna, vackra och har mycket själ. För att förhöja formgivningen har de även en 3D-utsmyckning, mönster i relief som skapar ytterligare en dimension tillsammans med belysning. En formgivning där "less is more" och där motiven dessutom kan bearbetas utifrån kundönskemål. Till ljudabsorbenterna finns även kompletteringsprodukter såsom väggbonader, 3D-objekt och kuddar i vadmal. Allt för att skapa en sammanhållen ljud- och rumsmiljö. Estetiska textila ljudabsorbenter är en bärande del i Textilverkets verksamhet där både tillverkning, försäljning, montering och konsultation ges. Ljudabsorbenterna är uppbyggda av ett modulsystem i delar eller i en helhet. Ljudabsorbenterna är  designade i en stilren formgivning på ljud- och brandklassade akustikplattor, samt med miljöcertifierad textil, (ECO-label).


Hur fungerar det? Det viktigaste när det gäller att dämpa ljud och reducera ekon i ett rum är att bryta av ljudfälten. Det gör du genom att placera rätt mängd material på rätt ytor. Tre dominerande ljudfält I ett rum studsar och reflekterar ljud mellan motstående ytor. Ljudabsorberande material bryter ljudfälten. Ljudet studsar mellan ytorna men kommer att stanna så fort det når den ljudabsorberande ytan. 

Textilverket tar fram Er specifika produkt I lyhördhet med kunden skapar vi den bästa lösningen utifrån önskemål och behov, för det bästa ljudklimatet i ert specifika rum.  Funktionellt, estetiskt, konstnärligt och specialanpassat. Textilverkets specialkompetens inom ljudabsorbering gör det möjligt att skräddarsy produkter för såväl offentlig som privat miljö. Allt från storskaliga kontor, till mindre rum hemma. 


Formgivningen rör sig i gränslandet mellan design, konst och funktion. Inget viktigare än det andra. Det unika för Textilverkets produkter är just detta, den konstnärliga touchen kombinerat med god djudämpande funktion. 


Samarbetspartners är inredare, arkitekter, företagare och privatpersoner. Textilverkets ljudabsorbenter finns bl a på Nacka Stadshus i Stockholm, Toyota i Mjölby, Skärholmens Vårdboende i Stockholm, Högby Spa & konferens, SKANSKA Stockholm, Tekniska Verken Linköping,  HSB Linköping och hos privatkunder.


Hållbarhet nu och i framtiden


Textilverket lägger stor vikt vid miljö, hållbarhet och lång livslängd av de textila produkterna. Ljudabsorbenterna är tillverkade av högkvalitativ hundraprocentig ecolabel-certifierad ull som är anpassad till offentlig miljö. Produkterna är unika, de är tillverkade småskaligt och hantverksmässigt i Textilverkets studio i Kättilstad, Rimforsa, Östergötland.Textilverket, Kättilstad Nedergård 1, Rimforsa

ÖstergötlandCopyright 2019 © Textilverket. All Rights Reserved